Overige video's

Normandische mosselen in roomsaus
Normandische mosselen in roomsaus
(49)

Normandische mosselen in roomsaus

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
18 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Was de mosselen en controleer ze. Gooi kapotte exemplaren en mosselen die na een tik niet sluiten weg.
  2. Smelt boter in een (mossel)pan. Fruit de preiringen zacht en glazig. Doe de mosselen in de pan en voeg de wijn toe. Breng aan de kook en schud de mosselen tijdens het koken om. De kooktijd bedraagt circa 5 minuten.
  3. Giet zodra alle mosselen zich geopend hebben het kookvocht door een zeef die op een sauspan is geplaatst. Houd de mosselen warm in de pan die eventueel op een kookplaatje wordt gezet.
  4. Roer de crème fraîche door het kookvocht. Verwarm de saus en breng op smaak met peper en zout. Giet deze roomsaus over de mosselen.
  5. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en een frisse groene salade.

Wijnadvies

Het mosselaroma past voortreffelijk bij een Muscat de Sèvre et Maine, bij een Bordeaux Sauvignon of bij een droge Elzasser Riesling (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
18 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.