Overige video's

Noedelsalade met spinazie en kerrie-tofu
Noedelsalade met spinazie en kerrie-tofu
(9)

Noedelsalade met spinazie en kerrie-tofu

Tofu is een prima vleesvervanger. Probeer eens als topping op deze bowl met noedelsalade. Weer eens wat anders op je dagje zonder vlees.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 0,3 g

Voorbereiden

Verpak de tofu in een theedoek en leg dit pakket in een vergiet. Zet iets zwaars erop zodat overtollig vocht uit de tofu wordt geperst. Laat zo minimaal 30 minuten uitlekken. Meng intussen de ingrediënten voor de marinade. Verkruimel de tofu en schep de marinade erdoor. Laat minimaal 20 minuten marineren, dit kan ook een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Rooster de kokos in een droge, hete koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Doe dit ook met de cashewnoten.
  2. Bereid de noedels en spoel onder koud water af. Laat goed uitlekken. Roerbak de tofukruimels op een hoge stand in 1 minuut krokant en breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de noedels in een grote schaal met de spinazie en sesamolie en verdeel over 4 kommen. Leg de bosui, rode peper, kokos, cashewnoten en tofu erop.

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.