Overige video's

Noedelsalade met geroosterde bloemkool en makreel

Op zoek naar een lekkere lunch voor op kantoor of gewoon thuis? Maak deze noedelsalade met geroosterde bloemkool en makreel. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de bloemkoolroosjes naast elkaar in een ovenschaal of braadslede. Meng 1 eetlepel currypasta met 3 eetlepels olie. Besprenkel de bloemkool ermee en schep om. Rooster de bloemkool 13-15 minuten in het midden van de oven.
  2. Bereid intussen de mie. Giet af, giet koud water erover en laat uitlekken. Schep de ijsbergsla en komkommer door de noedels. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep met de bloemkool, makreel en de helft van de koriander en munt door het noedelmengsel.
  3. Meng de rest van de olie en currypasta met de limoenrasp en -sap. Schep deze dressing door de salade. Schep de salade in een afsluitbare picknickschaal en bestrooi met de rest van de kruiden. Lekker met naanbrood.

Bereidingstip

Vervang de makreel in dit recept door sardines of tonijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.