Overige video's

Noedelsalade met biefstukreepjes en sesamdressing
Noedelsalade met biefstukreepjes en sesamdressing
(7)

Noedelsalade met biefstukreepjes en sesamdressing

Op een doordeweekse dag wil je niet te lang in de keuken staan. Deze noedelsalade zet je in 20 minuten op tafel en is ook hartstikke lekker als bijgerecht bij een barbecue.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 1,2 g

Bereiden

  1. Blancheer de sugarsnaps 1 minuut in kokend water. Schep met een schuimspaan uit de pan in een vergiet, bewaar het kookwater. Spoel de sugarsnaps af onder koud water en laat goed uitlekken.
  2. Bereid de eiermie in het kookwater. Giet af, spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Halveer de limoen. Rasp de schil van een helft en pers het sap uit deze helft. Klop een dressing van de mayonaise, sojasaus, sesamolie, limoenrasp en -sap. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
  4. Verhit een grillpan op een hoge stand. Bestrijk de biefstukken met olie en gril aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin van buiten en aan de binnenkant rosé.
  5. Meng in grote schaal de noedels met de wortel, bosui en sugarsnaps. Roer de dressing naar smaak erdoor en meng goed. 6. Snijd de biefstuk in dunne plakken en leg op de salade. Bestrooi met de pinda's en serveer met de partjes limoen. Garneer naar wens met peterselie of koriander.
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.