bami

Bami recepten

Tijd voor bami!

Net als nasi is bami niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Bami maak je makkelijk zelf op een doordeweekse dag. Lekker snel en makkelijk, en ideaal als er veel mensen komen eten!

Wat is bami?

bami

Bami is oorspronkelijk een Chinees gerecht. Letterlijk vertaald betekent ‘ba’ vlees, en ‘mie’ is een noedelsoort gemaakt van tarwe. Bami betekent dus letterlijk: tarwenoedels voor vleesgerechten. In Nederland wordt met bami vaak bami goreng bedoeld: gebakken bami met vlees of garnalen, groenten en ei. Goreng betekent ‘gebakken’. De Nederlandse mie is eigenlijk tagliatelle en wordt gemaakt van durum tarwe. Aziatische bami wordt gemaakt van harde tarwe die gewalst en gesneden wordt.

Bami goreng

bami goreng

Bami kun je op veel manieren bereiden, maar de meest bekende versie in Nederland is bami goreng: gebakken bami. Lekker met veel groenten, een eitje en hamblokjes. Het Indonesische gerecht bami goreng zijn gebakken tarwenoedels met vlees. Ze worden in de wok gebakken met trassi, ketjap manis en sambal. Dit gerecht wordt vaak uitgebreid met allerlei groenten, zoals prei, kool, taugé. Een gebakken eitje mag niet ontbreken. Het wordt vaak met varkensvlees geserveerd, maar je kunt bami ook met kip of garnalen serveren!

Japans menu
Japans menu

Evenwicht op z'n Japans

De vier gangen
Ei
Ei

De lekkerste ei-recepten op een rij

Alle recepten met ei