Noedels recepten

Noedels recepten

Tijd voor noedels!

Denk je aan Aziatisch eten, dan denk je al gauw aan noedels. En dat is niet gek: noedels zijn niet weg te denken uit de Aziatische keuken! Je kunt er alle kanten mee op voor meerdere eetmomenten op de dag. Noedels zijn bovendien supersnel klaar, behoorlijk voedzaam en ook nog eens erg lekker.

Wat zijn noedels?

Zowel de Chinezen als de Italianen claimen dat ze de noedels hebben uitgevonden. Wie er gelijk heeft, laten we maar even in het midden… Noedels zijn eetwaren die gemaakt worden van ongerezen deeg en gekookt worden in water. Maar ze zagen er niet altijd al zo uit zoals we ze nu kennen. Oorspronkelijk waren het bolletjes brooddeeg die in heet water werden gekookt. Later werden het pas lange slierten. Eén ding is in ieder geval zeker: noedels zijn erg goed vertegenwoordigd in de Chinese keuken en worden ook in de rest van Azië iedere dag gegeten. En noedels zijn er in allerlei soorten en maten, je kunt er dus eindeloos mee variëren.

Mie maken? Zo doe je dat!

mie

Een van de bekendste noedelsoorten is mie. Mie zijn tarwenoedels die vaak worden gebruikt voor bamigerechten. Ze zijn redelijk dik en worden vaak geroerbakt en in China ook door soepen gedaan. Mie wordt gemaakt door het deeg te trekken en niet door het te snijden, zoals met veel pastasoorten het geval is. Leuk weetje: mie wordt in Indonesië bakmi genoemd, dat dan weer als bami in de Nederlandse taal terechtgekomen is.

Aziatische recepten
Aziatische recepten

Aziatisch koken ingewikkeld? Welnee!

Alle recepten
Ei
Ei

De lekkerste ei-recepten op een rij

Alle recepten met ei