Overige video's

Noedels met gravad lax en citroen-mosterdsaus

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g

Voorbereiden

Leg de zalmfilet in een ondiepe schaal. Meng de suiker met de dille, 50 gram (zee)zout en 1 theelepel grofgemalen peper en verdeel dit over de zalm. Dek de schaal af met folie en zet iets zwaars erop. Dit kan een dag van tevoren (of laat minimaal 5 uur marineren in de koelkast).

Bereiden

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de sjalotjes.
  2. Halveer de citroen. Knijp een helft van de citroen uit over de sjalotjes en snijd de andere helft in plakjes.
  3. Meng de rest van de olie met de peterselie, honing en mosterd. Voeg toe aan de sjalotjes en verwarm zonder te koken tot een lauwwarme saus.
  4. Verdeel de noedels over kommen. Snijd de gemarineerde zalm in plakjes en verdeel over de noedels. Druppel de saus erover en garneer met plakjes citroen en extra dille.
Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.