Overige video's

Noedels met garnalen, peultjes en erwtjes

Zin in noedels? Ga dan voor dit recept met garnalen, peultjes en erwtjes. Dit gerecht is smaakvol, snel en makkelijk! Kook wat extra, want deze noedels zijn lekker voor de lunch voor de volgende dag!
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Vezels 12 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Rooster het sesamzaad in een droge, hete wok- of hapjespan en houd apart. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
  2. Kook de peultjes met de doperwten 3 minuten. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  3. Dep de garnalen droog. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak hierin de garnalen met de knoflook circa 3 minuten. Voeg de peultjes, erwten en noedels toe en warm mee.
  4. Schep de helft van de bosui, de helft van de koriander, limoenrasp en -sap erdoor. Bestrooi de helft van het gerecht met de helft van de sesam en serveer warm. Bewaar de rest voor dag 2 (zie tip).

Bereidingstip

Serveer de rest van de noedels als salade en voeg een beetje vissaus of chilisaus en een scheutje olie toe. Bestrooi de noedelsalade met de rest van de bosui, koriander en sesam.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Vezels 12 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.