Overige video's

Nectarinetaart

4 gemiddeld nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de bodem en de zijkant van de vorm met deeg. Druk de naden tegen elkaar.
  2. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Snijd het deeg dat over is in repen van 1,5 cm.
  3. Bestrijk de deegbodem met de abrikozenjam. Leg de nectarineplakjes overlappend in een cirkel, begin langs de rand en werk naar het midden.
  4. Leg de deegrepen er kruislings op en druk de uiteinden vast aan de deegrand. Bestrijk ze met het ei.
  5. Meng de suiker met de amandelen en strooi dit mengsel over de taart. Bak de taart in 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  6. Lekker met een bolletje vanille-ijs of crème fraîche.

Variatie

Vervang abrikozenjam door sinaasappelmarmelade of bosvruchtenjam en nectarine door perzik.

Wijnadvies

Wie zoet is, krijgt een koel glaasje Castillo de Almenas Moscatel.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.