Overige video's

Nectarinegalette

4 gemiddeld desserts, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Hoofdingrediënten Nectarine (30)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deegvelletjes naast elkaar op de bakplaat. Gebruik je een vanillestokje, haal dan het merg uit het stokje. Meng de boter met amandel en vanille tot een crème. Bestrijk het deeg ermee en laat 2 cm van de deegranden vrij.
  2. Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees, eventueel met schil, in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg.
  3. Strooi de suiker over de nectarines. Bak de galettes 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Verwarm de jam zonder te koken. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk de galettes met warme jam.

Variatie

In plaats van nectarines zijn perziken of verse abrikozen ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Hoofdingrediënten Nectarine (30)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.