Overige video's

Nasi goreng met tofu-saté

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
4 g
Vezels 6 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Tofu (19) Rijst (83)

Bereiden

  1. Dep de tofu droog. Voeg een scheutje ketjap gemengd met de bloem toe, schep goed door de tofu en laat marineren.
  2. Kook de rijst, giet deze af en laat afkoelen. Klop intussen de eieren los met de melk, zout en peper.
  3. Verhit 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en bak een omelet. Snijd de omelet in reepjes en houd apart.
  4. Verhit een scheutje wokolie in een wok of hapjespan. Snijd de tomaat en/of rode peper uit het groentepakket iets kleiner en roerbak de nasigroenten 5-6 minuten.
  5. Rijg de tofublokjes aan de satéprikkers. Verhit een beetje olie in een grill- of koekenpan en rooster hierin de spiesjes in 3-4 minuten goudbruin.
  6. Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten en bak even mee. Schep sambal en ketjap naar smaak door de nasi. Serveer met de omeletreepjes en saté. Lekker met pindasaus.

Bereidingstip

Maak zelfgemaakte pindasaus bij deze saté. Verwarm 100 ml kokosmelk en los er 1 eetlepel bruine basterdsuiker in op. Voeg beetje bij beetje 3-4 eetlepels pindakaas toe tot een saus ontstaat. Meng 2 eetlepels sojasaus erdoor en voeg sambal oelek naar smaak toe. Verdun de satésaus eventueel met melk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
4 g
Vezels 6 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Tofu (19) Rijst (83)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.