Overige video's

Nasi goreng met garnalen en varkensvlees

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 1,3 g

Voorbereiden

Kook de rijst (het liefst een dag) van tevoren en laat uitgespreid afkoelen. Zet daarna afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui en spekreepjes 4 minuten. Voeg de knoflook en alle specerijen toe en fruit nog 1 minuut.
  2. Voeg de sambal en kool toe en roerbak een paar minuten tot de kool iets geslonken is. Voeg de gekookte rijst en ketjap toe en roerbak tot de rijst goed gebakken is.
  3. Voeg in de laatste minuut de garnalen toe. Deze nasi goreng met garnalen is lekker met bosui, een gebakken ei, extra sambal, gebakken uitjes en kroepoek.

Bereidingstip

Eet deze nasi zo of serveer als onderdeel van een rijsttafel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.