Overige video's

Nasi goreng compleet

Hier vind je het recept voor nasi goreng compleet, oftewel: gebakken rijst. Lekker, makkelijk om te maken en binnen een handomdraai op tafel. Een recept dat niet mag ontbreken in je receptenboek.
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 1,6 g
Print

Voorbereiden

Kook de rijst en laat afkoelen (dit kan ook een dag van tevoren).

Bereiden

  1. Pureer de sjalot met het citroengras, de gember, knoflook, trassi (garnalenpasta) en rode peper tot een pasta (boemboe).
  2. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kip in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met zout en peper en snijd het vlees in stukjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de boemboe circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten op een hoge stand. Schep de losgeklopte eieren in een kuiltje in de rijst erbij, laat iets stollen en maak met een spatel fijn. Schep met de kip en ketjap door de rijst.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de eieren. Serveer de nasi goreng met de uitjes, komkommer, tomaten en gebakken eieren.

Bereidingstip

Minder tijd? Kies dan voor dit recept voor een kuipje boemboe voor nasi goreng en gebruik een nasi groentepakket.

Liever vegetarisch? Vervang de kip door plantaardige roerbakreepjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.