Overige video's

Nacho´s met avocadosalsa

4 gemiddeld snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
20 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tortillachips in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de chips.
  2. Schil de avocado, pureer het vruchtvlees en roer het citroensap erdoor. Kruis de vleestomaten in, leg ze even in kokend water zodat je het velletje er makkelijk kunt afhalen en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Schep de helft van de ui en de tomaat door de avocadopuree.
  3. Zet de tortillachips met kaas in het midden van de oven totdat de kaas licht gesmolten is.
  4. Schep hier en daar wat avocadosalsa en zure room over de gesmolten kaas. Strooi er wat chilipoeder over en verdeel de rest van de uien en de tomaten met de koriander erover.

Bereidingstip

Maak zelf tortillachips: steek rondjes uit 2 wraptortilla's (kant-en-klaar) en bestrijk deze met olie. Leg ze op de bakplaat en strooi er voor hartige chips kaas over en voor zoete chips poedersuiker. Bak ze in een oven van 180°C in ca. 7 minuten lichtbruin en knapperig.

Variatie

De tomatenblokjes kunnen worden vervangen door miniblokjes rode paprika.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.