Overige video's

Nacho-frietjes van zoete aardappel

Een absolute favoriet is zoete aardappelfriet! Lekker als snack of bijgerecht tijdens een Mexicaanse avond! Zelfgemaakte guacamole mag natuurlijk niet ontbreken. Een echt feestje op je bord.
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
11 g
Vezels 11 g
Zout 0,7 g
Print

Bereiden

  1. Snijd de zoete aardappels in frietjes. Verhit de olie tot 170ºC en frituur hierin de frietjes in porties in circa 5 minuten goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Verdeel de frietjes over de schaaltjes. Bestrooi met de kaas en rooster kort onder de ovengrill, tot de kaas gesmolten is.
  3. Meng intussen het vruchtvlees van de avocado's met het limoensap, de helft van de koriander en de helft van de ui. Neem de frietjes uit de oven en schep de guacamole erop. Bestrooi met de rest van de ui en koriander. Serveer direct met de mexi-mayo (zie tip).

Bereidingstip

Mexi-mayo: meng 4 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels fijngehakte koriander, het sap van 1 limoen, 1 theelepel gerookt paprikapoeder en 1⁄2 theelepel chilipoeder.

Serveer met mais en tomaatjes voor wat extra groente.

Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
11 g
Vezels 11 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.