Overige video's

Naan met gegrilde aubergine en mango-sesamsaus
Naan met gegrilde aubergine en mango-sesamsaus
(9)

Naan met gegrilde aubergine en mango-sesamsaus

Naast de standaard pizzabodem kun je veel meer deegsoorten beleggen als pizza. Wat dacht je van naan? Deze vegetarische pizza is ideaal als lunch of snack!
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g
Vezels 13 g
Zout 1,7 g

Bereiden

  1. Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat 10 minuten staan. Meng de ingrediënten voor de saus. Voeg een klein scheutje sinaasappelsap of water toe als de saus te dik is. Meng 2 eetlepels olijfolie met de komkommer, tomaat, bosui en citroensap.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olijfolie en rooster 3-4 minuten in een hete grillpan. Verwarm de naan 5-7 minuten in de oven. Bestrijk ze met een beetje saus. Verdeel de aubergine erover met daarop het komkommermengsel. Bestrooi met de peterselie. Serveer de rest van de saus apart erbij.

Bereidingstip

Vervang de peterselie in dit recept door koriander.

Meng 1 fijngehakte rode peper door de mango-sesamsaus in plaats van chilipoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g
Vezels 13 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.