Overige video's

Mushroom sliders met gemarineerde venkel en harissa-crème fraîche
Mushroom sliders met gemarineerde venkel en harissa-crème fraîche
(1)

Mushroom sliders met gemarineerde venkel en harissa-crème fraîche

Mushroom sliders zijn vegetarische hamburgers op basis van paddestoelen. Lekker! Zeker in combinatie met een chardonnay.
Categorie lunch, klein gerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
13 g
Vezels 6 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Meng alle ingrediënten voor de gemarineerde venkel en zet apart. Meng de ingrediënten voor de harissa-crème fraîche en zet in de koelkast.

Bereiden

  1. Veeg de paddenstoelen schoon. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de portobello's op middelhoge stand 2-3 minuten per kant. Leg de laatste 2 minuten de kaas in de hoed van de portobello's en laat de kaas smelten.
  2. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olijfolie en rooster ze in een hete koekenpan. Verdeel de crème fraîche over de broodjes met daarop de uitgelekte en drooggedepte venkel.
  3. Leg de paddenstoelen erop en verdeel de rucola en peterselie erover. Zet de bovenste broodhelften erop en steek eventueel vast met een prikker.

Bereidingstip

Vervang de poedersuiker in dit recept door honing.

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
13 g
Vezels 6 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.