Overige video's

Mugcake met rood fruit en basilicumsuiker
Mugcake met rood fruit en basilicumsuiker
(3)

Mugcake met rood fruit en basilicumsuiker

Cake maken in de magnetron, het kan! Deze mugcake zet je in een kwartier op tafel. Dat is nog eens een snel en makkelijk dessert.
Categorie snack, desserts, tussendoortje
Personen 1 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Scheur voor de basilicumsuiker de basilicumblaadjes iets kleiner en pureer ze met de 50 gram suiker tot groene suiker. Houd apart.
  2. Klop het ei los in een magenetronbestendige mok. Voeg tijdens het kloppen het bakmeel, bakpoeder en de citroenrasp toe. Blijf roeren en meng de olie, melk en suiker erdoor. Voeg naar smaak citroensap toe.
  3. Zet de mok circa 2,5 minuut in de magnetron (850 watt). Serveer de mugcake warm. Schep de topping van aardbeien, rode bessen. blauwe bessen en/of bramen erop en bestrooi naar smaak met de basilicumsuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.