Overige video's

Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
15 g
Print

Bereiden

  1. Kruis de tomaten in. Dompel ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze in plakken.
  2. Leg de plakken tomaat op een schaal en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie, de vruchtenazijn, zout en peper. Laat even intrekken.
  3. Fruit voor de basilicumsaus de knoflook en rode peper in 1 eetlepel olijfolie. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering.
  4. Voeg de rest van de basilicum toe aan de knoflook en peper en fruit even mee. Voeg 2 eetlepels water toe en laat al roerend verdampen.
  5. Pureer de saus en giet de rest van de olijfolie er in een straaltje bij.
  6. Stapel laagjes tomaat en mozzarella op de borden. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit mozzarella bestaat en maak zo 4 taartjes.
  7. Druppel de basilicumsaus erover en garneer met een blaadje basilicum.
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.