Overige video's

Mousse van brie met cranberry-portsaus

4 gemiddeld desserts, kazen
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
30 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Week de gelatine in ruim koud water. Snijd de korst dun van de brie. Verwarm de brie in een pan met 50 ml slagroom op een lage stand tot de kaas smelt.
  2. Neem de pan van de warmtebron. Knijp de gelatine goed uit. Los de gelatine al roerend op in de warme kaassaus. Laat de saus iets afkoelen.
  3. Klop de rest van de slagroom stijf. Spatel deze door de kaassaus en breng op smaak met zout en peper. Schep de kaasmousse in de timbaaltjes en zet 1 uur in de koelkast.
  4. Trek of snijd sliertjes van de sinaas­appelschil. Kook de sliertjes 4­5 minuten in 100 ml water. Giet af en laat uitlekken. Pers de sinaasappel uit.
  5. Verwarm de boter met de suiker in een pan met dikke bodem tot het mengsel lichtbruin is. Voeg, van de warmtebron af, de port en 2 eetlepels van het sinaasap­pelsap toe. Kook al roerend in tot een strope­rige saus. Roer de cranberry's erdoor en laat afkoelen.
  6. Houd de onderkant van de timbaaltjes met de mousse enkele tellen in heet water. Maak de rand los en keer de mousse op borden.
  7. Garneer met de sinaasappelsliertjes en maal er wat peper over. Giet de saus met de cran­berry's eromheen en garneer met de druiven.

Bereidingstip

Lekker met zoete wijngelei (zie recept elders op boodschappen.nl).

Vervang de brie in dit recept door camembert.

Neem plakjes peer in plaats van druiven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
30 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Sven van Steenis 31-12-2018
De briemousse was niet te vreten. Smaak van de portsaus was erg goed.