Overige video's

Moussaka met pittige kip

Print

Bereiden

  1. Bestrooi de aubergines royaal met zout en laat ze een half uur staan.
  2. Vermeng de kip met 1 eetlepel olie, kaneel en chilipoeder en laat even marineren.
  3. Kook de aardappelplakjes circa 3 minuten voor en giet ze af.
  4. Laat de boter langzaam smelten en roer de bloem erdoorheen tot het papje van de bodem loslaat. Laat dit vooral niet bruin worden.
  5. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en roer flink zodat er geen klontjes kunnen ontstaan.
  6. Breng de saus aan de kook en laat hem al roerend op lage stand nog minimaal 3 minuten zachtjes pruttelen. Laat dit afkoelen.
  7. Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aubergineplakken af en dep goed droog.
  8. Spreid ze uit over een bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie. Bestrooi met peper en bak ze hoog in de oven in 10 minuten bruin.
  9. Verlaag de ovenstand naar 180°C. Roerbak de kip in een paar minuten bruin.
  10. Leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem van de ingevette ovenschaal.
  11. Schep hier de helft van de kip op en dek af met een laag aubergineplakken.
  12. Vervolg met de rest van de aardappel, kip en eindig met aubergine.
  13. Verdeel de saus erover en bak de moussaka in circa 20 minuten goudbruin.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.