Overige video's

Mosterdkip uit Lyon
Mosterdkip uit Lyon
(59)

Mosterdkip uit Lyon

Wil je indruk maken aan tafel? Dit kiprecept poulet à la lyonnaise is altijd een succes. Doordat de azijn tijdens het stoven zijn zuurtje verliest krijg je met de room erbij een superzachte, volle saus.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 785 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
23 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi de kip met de bloem, zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de kip rondom goudbruin. Leg de kippenbouten met de velkant boven naast elkaar in de pan.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de tomaten erdoor en bak 2-3 minuten. Giet de wijn en azijn erbij, laat tot de helft inkoken. Voeg de bouillon, kookroom, mosterd, laurier en dragon toe. Giet deze saus over de kip.
  3. Leg het deksel op de pan of dek af met aluminiumfolie en gaar de kip circa 1 uur in het midden van de oven. Verwijder na een half uur het deksel of folie. Verwijder de laurierblaadjes en serveer de kip met de saus. Lekker met stokbrood of friet en een groene salade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 785 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
23 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Monique 10-07-2021
Wij hebben er van gesmuld. Ik heb één eetlepel verse dragon gebruikt.
Monique
10-07-2021
Wij hebben er van gesmuld. Ik heb één eetlepel verse dragon gebruikt.
Lees meer