Overige video's

Mosselsalade met roomdressing

Mosselliefhebbers opgelet! Deze mosselsalade met roomdressing is heerlijk als voorgerecht! Een lekkere lichte en romige salade. Het recept van de mosselsalade vind je hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Spoel de mosselschelpen onder koud water en gooi kapotte exemplaren weg. Leg de schelpen in een grote pan en stoom afgedekt in circa 15 minuten op een hoge stand gaar. Schud met de pan en laat de mosselen in het vocht afkoelen.
  2. Neem het mosselvlees voorzichtig uit de schelpen. Zeef het kookvocht van de mosselen.
  3. Klop de zure room los met 50 ml kookvocht, 1 eetlepel citroensap en de citroenrasp. Voeg al kloppend de olijfolie toe en breng deze dressing op smaak met zout en peper.
  4. Schep de mosselen, dille, ui en rucola door elkaar in een grote kom. Verdeel deze salade over 4 borden en giet vlak voor het serveren een lepel dressing erover. Serveer de rest van de dressing apart erbij. Lekker met Turks brood of pitabrood.

Wijnadvies

Serveer bij deze mosselsalade een Pinot Blanc. Die is fris genoeg bij de citroen en tegelijkertijd vol genoeg bij de romige dressing.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.