Overige video's

Mosselen van de barbecue met venkel en chorizo

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
12 g
Vezels 1 g
Zout 2,4 g

Bereiden

  1. Steek de barbecue (met deksel) aan. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde exemplaren.
  2. Zet een vuurvaste (mossel)pan of barbecue-bakplaat met olijfolie op de barbecue en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
  3. Voeg de chorizo toe en bak deze rondom knapperig. Voeg vervolgens de venkel, laurier en mosselen toe en blus af met de wijn.
  4. Gaar met het deksel op de pan of in een gesloten barbecue circa 8 minuten, tot de mosselen zich openen. Schud halverwege even om.
  5. Verwijder de kapotte mosselen of de exemplaren die niet open zijn gegaan. Serveer met de crème fraîche en bestrooi met peterselie.

Bereidingstip

Bevestig eventueel wat aluminiumfolie aan de onderkant van de pan zodat deze na gebruik makkelijk schoon te maken is. Heb je geen vuurvaste pan met deksel? Gebruik van een barbecue-bakplaat en sluit het deksel van de barbecue tijdens het garen van de mosselen. Zo gaat er geen hitte verloren en gaan de mosselen snel open.

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
12 g
Vezels 1 g
Zout 2,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.