Overige video's

Mosselen arrabbiata

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan waar een deksel op past.
  2. Fruit hierin de sjalot circa 4 minuten op een lage stand en voeg de pancetta, knoflook, pepertjes en laurier toe.
  3. Fruit 1 minuut en roer de tomatenpuree, tomatenblokjes en witte wijn erdoor.
  4. Laat op een hoge stand enkele minuten koken.
  5. Verwijder de mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet goed sluiten en schep de goede mosselen door de saus.
  6. Leg het deksel op de pan en stoom de mosselen circa 10 minuten op middelhoge stand tot ze opengaan.
  7. Voeg de peterselie toe en schep de mosselen goed om.

Bereidingstip

Lekker met spaghetti.

Wijnadvies

Ana Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland is verfrissend en dorstlessend bij deze pikante mosselen

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.