Overige video's

Mossel-mosterdsoep

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Prei (208) Mosterd (262)

Bereiden

  1. Controleer de mosselen. Verwijder openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten.
  2. Kook de mosselen met de ui, tijm en wijn afgedekt 6-7 minuten tot de schelpen openstaan.
  3. Schep de mosselen uit de pan en zeef het kookvocht. Vul indien nodig aan met water tot 800 ml. Houd 12 mosselen met schelp apart en haal de rest van de mosselen uit de schelp.
  4. Verhit de boter en bak hierin de prei met de kerrie 3-4 minuten. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee.
  5. Giet al roerend in gedeelten het kookvocht erbij en kook 2-3 minuten. Roer de kookroom en mosterd erdoor. Schep de losse mosselen erdoor.
  6. Serveer de soep in kommen, leg de mosselen met schelp erop en bestrooi met de bladselderij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Prei (208) Mosterd (262)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.