Overige video's

Mossel-maatjescocktail met sinaasappel en avocado

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
10 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (280) Avocado (151)

Bereiden

  1. Klop de slagroom bijna stijf. Spatel hier de mayonaise, de tomatenpuree en de sherry door en voeg zout en peper toe.
  2. Schil de sinaasappels dik, bewaar enkele dunne sinaasappelschilletjes voor garnering, en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  3. Leg in iedere coupe of glas een slablad.
  4. Schik daarop de mosselen, de haringrepen, de sinaasappelpartjes en de avocadoblokjes.
  5. Giet er een beetje dressing over en garneer met een sinaasappelschilletje.

Bereidingstip

Als rode sla is radicchio heel geschikt.

Variatie

Vervang sherry of witte wijn door whisky en radicchio door eikenbladsla of gemengde bladsla.

Wijnadvies

Maatjes met dit gerecht zijn Villa Mondi Soave, Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi uit Italië en Muscadet uit de Franse Loirestreek.

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
10 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (280) Avocado (151)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.