Overige video's

Moksi alesi met kabeljauw en zuurgoed
Moksi alesi met kabeljauw en zuurgoed
(0)

Moksi alesi met kabeljauw en zuurgoed

Moksi alesi betekent letterlijk gemengde rijst. Deze Surinaamse nasi is ontstaan in de tijd van de slavernij: dit gerecht werd gemaakt met alle restjes kip, vis of groenten die er nog waren.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 1,5 g

Voorbereiden

Verwarm voor het zuurgoed 250 ml water met een snuf zout en alle andere ingrediënten, behalve de komkommer en rode ui. Laat afkoelen en giet deze marinade over de komkommer en ui. Laat minimaal 1 uur intrekken of maak een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Kook de visfilets circa 4 minuten in water. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de tomaat, knoflook en ui 3-4 minuten. Trek de kabeljauwfilets met 2 vorken in kleine stukjes en voeg met de tomatenpuree en rode peper toe aan de tomaten. Bak 2 minuten.
  2. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de aardappelpartjes in 12-14 minuten gaar. Houd apart. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de rijst 5 minuten. Voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe en kook de rijst afgedekt in circa 15 minuten gaar. Voeg de rijst en aardappels toe aan het kabeljauwmengsel. Serveer met het zuurgoed.

Bereidingstip

Vervang de vis in dit recept door kip en gebruik kippenbouillon.

Neem zwarte bonen in plaats van aardappel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.