Overige video's

Mokkataart met pecannoten en chocoladeglazuur
Mokkataart met pecannoten en chocoladeglazuur
(58)

Mokkataart met pecannoten en chocoladeglazuur

Categorie gebak
Personen 10 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier. Klop voor de cake de boter met de suiker en een snuf zout in een paar minuten luchtig en romig. Voeg een voor een de eieren toe tot ze geheel zijn opgenomen. Zeef het bakmeel boven de kom en klop eerst op een lage stand en dan op hoge stand minimaal 3 minuten tot een luchtig beslag. Los het koffiepoeder op in de melk en klop met de pecannoten nog 1 minuut door het beslag. Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak de cakes in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verwijder de randen van de vormen en laat de cakes helemaal afkoelen.

Bereiden

  1. Klop voor de botercrème de boter met de mixer luchtig. Voeg de poedersuiker en een snufje zout toe en klop eerst rustig en dan op volle stand minimaal 2 minuten tot de suiker geheel is opgenomen. Los het koffiepoeder op in de melk en giet dit al kloppend bij de botercrème.
  2. Zet de eerste cakebodem met de springvormbodem eronder op een omgekeerd schaaltje. Verdeel met een spatel of groot mes een kwart van de botercrème over de cakebodem. Verdeel de helft van de pecannoten en chocolade erover.
  3. Leg een volgende cakebodem erop en vervolg met nog een laag crème, pecannoten en chocolade. Eindig met de laatste cakebodem. Druk alles zachtjes aan en bestrijk de gehele taart rondom met de overige crème. Houd een paar eetlepels crème apart, schep in de spuitzak en leg in de koelkast.
  4. Zet de taart afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. De botercrème moet goed koud zijn voor het glazuur.
  5. Verwarm de pure en witte chocolade apart van elkaar met elk 75 ml room al roerend in 2 pannetjes op een lage stand. Neem, als er nog een paar klontjes te zien zijn, de pan van de warmtebron en klop met een garde tot de chocolade glad en glanzend is en iets dikker begint te worden.
  6. Neem de taart uit de koelkast en zet hem op een omgekeerd schaaltje. Schep rustig lepel voor lepel het witte chocoladeglazuur op de bovenkant van de taart en verdeel met de bolle kant van de lepel over de taart. Duw het glazuur rustig richting de rand.
  7. Verdeel op dezelfde manier het pure chocoladeglazuur over de taart. Laat de druppels zo of strijk alles glad met een (pannenkoek)mes voor een gemarmerd effect. Zet de taart nog 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
  8. Spuit dan met de overige crème rondom 8-10 kleine toefjes op de rand van de taart en zet hier een chocoladetruffel of bonbon in. Versier de taart onderaan met pecannoten.

Bereidingstip

Rol gekleurd marsepein uit op poedersuiker en steek er figuren als rendieren of kerstboompjes uit. Versier deze met een witte glazuurstift en decoratieparels. Zet de figuren rondom tegen de taart aan.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.