Overige video's

Mithai
Mithai
(0)

Mithai

Mithai is een verzamelnaam voor allerlei Indiase zoete lekkernijen en deze mogen echt niet ontbreken tijdens het lichtjesfeest Divali.
Categorie desserts, tussendoortje
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Breng de melk met de ricotta al roerend aan de kook. Zet de warmtebron op de laagste stand en laat circa 10 minuten inkoken, tot het mengsel wat dikker is.
  2. Roer de poedersuiker en het amandel­meel erdoor en laat nog verder inkoken tot een dikke pap. Roer de kardemom en eventueel kleurstof en/of rozenwater erdoor en laat afkoelen.
  3. Verwijder de kardemom en stort de pap in een omgespoelde schaal. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de stevige massa in blokjes en rol deze met een koele hand tot balletjes. Rol de balletjes door de amandelen en suiker.

Bereidingstip

Voor dit recept kun je ook zelf amandelmeel maken. Maal blanke amandelen dan fijn in een keukenmachine.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.