Overige video's

Minitaartje met zoete tomaatjes en brie

4 gemiddeld hapje, snack, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de olie en fruit de sjalotjes in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de tomaatjes en suiker toe en roerbak een minuut. Voeg de balsamico toe en laat heel even aan de kook komen. Laat de tomaatjes afkoelen en breng ze op smaak met zout en peper.
  2. Laat het deeg ontdooien. Druk de plakjes in kleine ingevette taart- of muffinvormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Vul de taartvormpjes met de tomaatjes en verdeel hierover de brie. Bestrooi met de amandelen en bak de taartjes in circa 10 minuten gaar en goudbruin.

Variatie

Je kunt ook geitenkaas gebruiken in plaats van brie.

Wijnadvies

Vanwege de brie gaan we richting Chardonnay. En daar heeft ook de tomaat geen moeite mee: Viña Maipo, Koopmanskloof Fairtrade en Eco Balance Bio.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.