Overige video's

Minipizza's met witlof, gorgonzola en parmaham

6 gemiddeld brunch, hapje, snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 4,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de pizzabodems naast elkaar op een met bloem bestoven werkvlak.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de tomatenblokjes en witlofblaadjes erdoor en stoof zachtjes 10 minuten.
  3. Steek uit de pizzabodems 6 deegrondjes die iets groter zijn dan de holtes van de muffinvorm. Bekleed 6 holtes van de vorm ermee. Vorm een randje aan de bovenkant.
  4. Schep de kookroom, zout en peper door het witlofmengsel en verdeel over het deeg. Verdeel de gorgonzola erover en bak de pizza's circa 20 minuten in het midden van de oven.
  5. Verdeel de plakjes ham in roosjes en leg ze met de rucola vlak voor het serveren op de pizza's.

Bereidingstip

Vervang de romatomaat in dit recept door reepjes zongedroogde tomaat.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 4,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.