Overige video's

Mini-pavlova’s met citroen, amandel en munt

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 120ºC. Klop de eiwitten schuimig.
  2. Voeg langzaam al kloppend de suiker toe tot de meringue glanzend en stevig opgeklopt is. Klop de maizena en azijn snel erdoorheen. Schep de meringue in een spuitzak.
  3. Teken 8 rondjes ter grootte van een cocktailglas op het bakpapier. Spuit in het midden van de cirkels circa 2 cm boven de bakplaat de getekende cirkels vol met meringue.
  4. Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de pavlova's. Bak circa 1 uur in de oven, tot de pavlova's krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant zijn.
  5. Schakel de oven uit en laat de pavlova's nog 1 uur in de oven staan. Bak het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  6. Rasp de schil van de citroenen. Verdeel de vruchten daarna in partjes. Meng de citroenpartjes met de helft van de poedersuiker en houd apart.
  7. Klop de slagroom lobbig en roer de munt en rest van de poedersuiker erdoorheen. Lepel de room in de kuiltjes van de pavlova's en bestrooi met citroenrasp en amandelen.
  8. Leg een paar gesuikerde citroenpartjes op de room en garneer met munt.

Bereidingstip

Vervang de citroenpartjes in dit recept door in citroensap gemarineerde peer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.