Overige video's

Mini-lasagne van gegrilde groenten

4 gemiddeld klein gerecht, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
9 g

Voorbereiden

Smelt de boter voor de saus op een lage stand en voeg al roerend de bloem toe. Laat 1 minuut al roerend garen. Voeg de tijm en beetje bij beetje de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Kook zachtjes door tot de saus gebonden is. Roer de room erdoor en laat nog 1 minuut koken. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat. Leg de aubergine op het werkvlak en bestrooi aan beide kanten met zout. Leg er een stuk keukenpapier op en bijvoorbeeld een plank om te verzwaren. Laat circa 20 minuten rusten. Verhit intussen een beetje van de olie in een grillpan en gril de courgette- en pompoenplakken om en om bruin en gaar. Veeg de aubergineplakken droog en gril ook deze om en om bruin. Voeg af en toe wat olie toe om de pan goed vet te houden. Houd de groenten warm in de oven op 60ºC. Zet tegelijkertijd eventueel de borden in de oven om voor te verwarmen.

Bereiden

  1. Warm de saus op. Schep op elk bord een lepel saus en maak mooie stapeltjes van de groenten met daartussen een beetje saus en een paar blaadjes spinazie.
  2. Eindig met een straaltje saus en garneer met tijm en in krullen geschaafde Parmezaanse kaas.

Wijnadvies

Kies bij dit recept voor Italiaans rood van Pirovano Montepulciano of Merlot van Villa Park.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.