Overige video's

Mini-kaasquiches met geitenkaas en notensla

4 eenvoudig lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
17 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol de deeglapjes iets uit en leg ze in de vormpjes.
  2. Prik de deegbodems hier en daar in met een vork.
  3. Snijd de kaas in dunne plakjes of verkruimel de kaas en verdeel deze over de deegbodems.
  4. Meng de eieren met de zure room, mierikswortel, zout, peper en bieslook. Giet het eimengsel over de kaas.
  5. Bak de quiches in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  6. Rooster intussen de walnoten in een droge hete koekenpan. Meng olijfolie, honing en citroensap.
  7. Serveer de quiches met een pluk rucola met walnoten en sprenkel de honingdressing erover.

Bereidingstip

Bak de quiches eens in circa 12 minuten in een combinatieoven op 400 Watt en 200°C.

Variatie

Vervang deeg voor hartige taart door bladerdeeg of croissantdeeg en mierikswortel door geraspte radijs of rettich.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.