Overige video's

Mini-groentecalzones met salami

4 gemiddeld hapje, snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 820 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
14 g
Vezels 8 g
Zout 1,7 g
Hoofdingrediënten Pesto (79) Salami (60)

Voorbereiden

Meng de gist met de suiker en 200 ml handwarm water. Laat 10 minuten staan en roer glad. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en schenk het gistmengsel erin. Giet de 4 eetlepels olijfolie en eventueel nog 2 eetlepels water erbij. Strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng en kneed in 10 minuten tot een elastisch deeg. Vorm er 4 ballen van, leg ze naast elkaar in een schaal en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg 35-45 minuten rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Verhit voor de vulling de 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak hierin de groenten in 4 minuten beetgaar.
  2. Prak de tomatenblokjes fijner en meng de pesto erdoor. Rol elke deegbol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lapje van 0,5 cm dik.
  3. Verdeel de tomatensaus erover en laat de randen vrij. Beleg de helft van iedere deegcirkel met de salami en groenten.
  4. Bestrooi met de helft van de kaas. Bestrijk de randen met water, vouw de deeghelften over de vulling en druk de randen stevig aan met een vork.
  5. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin
Voedingswaarde p.p.
Energie 820 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
14 g
Vezels 8 g
Zout 1,7 g
Hoofdingrediënten Pesto (79) Salami (60)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.