Overige video's

Mini-focaccia's

4 gemiddeld lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 190 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Meng de gist met 120 ml warm water en de honing in een kom.
  2. Roer door en laat circa 30 minuten staan.
  3. Roer de olijfolie erdoor.
  4. Zeef de bloem boven een andere kom en voeg het gistmengsel toe.
  5. Roer door, voeg 1,5 gram zout toe en roer goed zodat alle bloem zich mengt met het vocht.
  6. Bestuif het werkvlak met bloem en kneed het deeg goed door. Vouw het deeg hierbij steeds dubbel en duw het weer plat: zo wordt het lekker luchtig.
  7. Maak een bal van het deeg, leg in een ingevette kom en besprenkel met olijfolie.
  8. Dek af met folie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats, zodat het volume verdubbelt.
  9. Verdeel het deeg in 12 balletjes en leg ze op de bakplaat.
  10. Druk de balletjes iets plat en maak een kuiltje met je vinger.
  11. Besprenkel de focaccia's met olijfolie.
  12. Leg op 4 focaccia's een tomaatje, steek in 4 focaccia's de rozemarijn- naaldjes en bestrooi de overige focaccia's met grof zeezout.
  13. Laat de focaccia's nog 30 minuten rusten.
  14. Verwarm de oven voor op 200°C.
  15. Bak de mini-focaccia's in de oven in 8-10 minuten lichtbruin en knapperig.
  16. Laat iets afkoelen en steek aan elke prikker een focaccia met zeezout, met rozemarijn en met tomaat.
Voedingswaarde p.p.
Energie 190 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.