Overige video's

Mini-calzone met champignon en salami

6 eenvoudig hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat het bladerdeeg of hartigetaartdeeg ontdooien en steek er zo groot mogelijke cirkels uit.
  3. Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd de salami in kleine blokjes en bak deze in de olijfolie op een lage stand tot ze knapperig zijn.
  5. Voeg de champignons in stukjes toe en roerbak een paar minuten mee.
  6. Laat eventueel uitlekken en vervolgens afkoelen.
  7. Meng het salami-champignonmengsel met de oregano en een snufje peper of gemalen chilipepervlokken.
  8. Schep 1 eetlepel vulling in het midden van elke deegcirkel.
  9. Bestrijk de helft van de buitenrand met een kwastje water en vouw het deeg dicht tot een halvemaan.
  10. Duw de randen goed op elkaar en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  11. Bak de calzones laag in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

Wijnadvies

Kies voor een heerlijke goed gekoelde Tiresia Prosecco. Wil je wit zonder belletjes, ga dan voor Terrazzano Verdiccho dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.