Minestrone met groene groenten en kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1.2 liter groentebouillon
- 200 gram sperziebonen (in stukken)
- 200 gram groene asperges (in stukken)
- 200 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 6 lente-/bosuitjes (in stukjes)
- 2 eetlepels basilicum (gehakt)
- 0.5 eetlepel tijm (gehakt)
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
- ciabattabrood of
- focaccia
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vega herfst
Bekijk alle tips
Herfstige gerechten
Bereiden
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Voeg alle groenten toe en kook zachtjes 4-5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Meng de basilicum met de tijm, Parmezaanse kaas, olijfolie en zout tot een dikke pasta.
- Schep de hete minestrone in kommen of diepe borden en voeg er een eetlepel van het kruidenmengsel aan toe. Serveer met ciabatta of focaccia.
Bereidingstip
Breid dit recept uit tot een maaltijdsoep en voeg cannellini- of tuinbonen toe.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 370 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
10 g 3 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 0,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 5 van 2018
Reviews
Boodschappen magazine
23-09-2019
Het gaat om 2 eetlepels gehakte basilicum, we hebben het recept aangepast.
Erna Saris
21-09-2019
In het recept staat: meng de basilicum met de tijm, Parmezaanse kaas, olijfolie en zout tot een dikke pasta.
Maar bij de ingrediënten staat nergens basilicum vermeld. Dus...hoeveel basilicum gebruik je? Dat kan ik zelf wel zo ongeveer verzinnen,kwestie van proeven.
Maar het is wel een onvolledig recept. Lijkt me 'n lekker soepje dus ga ik het maken .Wordt vervolgd.Daarom nu 1 ster.
Maar bij de ingrediënten staat nergens basilicum vermeld. Dus...hoeveel basilicum gebruik je? Dat kan ik zelf wel zo ongeveer verzinnen,kwestie van proeven.
Maar het is wel een onvolledig recept. Lijkt me 'n lekker soepje dus ga ik het maken .Wordt vervolgd.Daarom nu 1 ster.
Boodschappen magazine
23-09-2019
Het gaat om 2 eetlepels gehakte basilicum, we hebben het recept aangepast.
Lees meer
Erna Saris
21-09-2019
In het recept staat: meng de basilicum met de tijm, Parmezaanse kaas, olijfolie en zout tot een dikke pasta.
Maar bij de ingrediënten staat nergens basilicum vermeld. Dus...hoeveel basilicum gebruik je? Dat kan ik zelf wel zo ongeveer verzinnen,kwestie van proeven.
Maar het is wel een onvolledig recept. Lijkt me 'n lekker soepje dus ga ik het maken .Wordt vervolgd.Daarom nu 1 ster.
Maar bij de ingrediënten staat nergens basilicum vermeld. Dus...hoeveel basilicum gebruik je? Dat kan ik zelf wel zo ongeveer verzinnen,kwestie van proeven.
Maar het is wel een onvolledig recept. Lijkt me 'n lekker soepje dus ga ik het maken .Wordt vervolgd.Daarom nu 1 ster.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Minestrone met groene groenten en kruiden
Waardering:
Waardeer:

Vega herfst
Bekijk alle tips
Herfstige gerechten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1.2 liter groentebouillon
- 200 gram sperziebonen (in stukken)
- 200 gram groene asperges (in stukken)
- 200 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 6 lente-/bosuitjes (in stukjes)
- 2 eetlepels basilicum (gehakt)
- 0.5 eetlepel tijm (gehakt)
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
- ciabattabrood of
- focaccia
Bereiden
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Voeg alle groenten toe en kook zachtjes 4-5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Meng de basilicum met de tijm, Parmezaanse kaas, olijfolie en zout tot een dikke pasta.
- Schep de hete minestrone in kommen of diepe borden en voeg er een eetlepel van het kruidenmengsel aan toe. Serveer met ciabatta of focaccia.
Bereidingstip
Breid dit recept uit tot een maaltijdsoep en voeg cannellini- of tuinbonen toe.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
Boodschappen magazine
23-09-2019
Het gaat om 2 eetlepels gehakte basilicum, we hebben het recept aangepast.
Erna Saris
21-09-2019
In het recept staat: meng de basilicum met de tijm, Parmezaanse kaas, olijfolie en zout tot een dikke pasta.
Maar bij de ingrediënten staat nergens basilicum vermeld. Dus...hoeveel basilicum gebruik je? Dat kan ik zelf wel zo ongeveer verzinnen,kwestie van proeven.
Maar het is wel een onvolledig recept. Lijkt me 'n lekker soepje dus ga ik het maken .Wordt vervolgd.Daarom nu 1 ster.
Maar bij de ingrediënten staat nergens basilicum vermeld. Dus...hoeveel basilicum gebruik je? Dat kan ik zelf wel zo ongeveer verzinnen,kwestie van proeven.
Maar het is wel een onvolledig recept. Lijkt me 'n lekker soepje dus ga ik het maken .Wordt vervolgd.Daarom nu 1 ster.
Boodschappen magazine
23-09-2019
Het gaat om 2 eetlepels gehakte basilicum, we hebben het recept aangepast.
Lees meer
Erna Saris
21-09-2019
In het recept staat: meng de basilicum met de tijm, Parmezaanse kaas, olijfolie en zout tot een dikke pasta.
Maar bij de ingrediënten staat nergens basilicum vermeld. Dus...hoeveel basilicum gebruik je? Dat kan ik zelf wel zo ongeveer verzinnen,kwestie van proeven.
Maar het is wel een onvolledig recept. Lijkt me 'n lekker soepje dus ga ik het maken .Wordt vervolgd.Daarom nu 1 ster.
Maar bij de ingrediënten staat nergens basilicum vermeld. Dus...hoeveel basilicum gebruik je? Dat kan ik zelf wel zo ongeveer verzinnen,kwestie van proeven.
Maar het is wel een onvolledig recept. Lijkt me 'n lekker soepje dus ga ik het maken .Wordt vervolgd.Daarom nu 1 ster.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 370 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
10 g 3 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 0,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 5 van 2018