Overige video's

Minestrone met gevulde ciabatta

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
28 g
Hoofdingrediënten Mozzarella (148)

Bereiden

  1. Schenk de bouillon in een pan en voeg er nog 2 potten water aan toe. Voeg de groenten en pasta toe en kook zachtjes 10 minuten.
  2. Snijd intussen het brood diagonaal in brede sneetjes, maar snijd niet helemaal door. Draai het een kwartslag en snijd het opnieuw in zodat ruitjes ontstaan.
  3. Meng de boter met de kruiden, knoflook en peterselie. Vul het brood met de kruidenboter, mozzarella, olijven en tomaten. Verpak het brood in folie en zet 10 minuten in de oven.
  4. Verwijder het folie en bak nog 5 minuten tot het brood krokant is. Serveer het gevulde brood warm bij de soep.

Bereidingstip

Italianen noemen minestrone ‘grote soep' door de vele ingrediënten die erin kunnen zitten. Vroeger werd deze soep vaak gemaakt met groenten die overbleven na de bereiding van andere gerechten. Voeg dus gerust wat groenten van de vorige dag toe, zoals erwten, gesneden kool of courgette. Blokjes van 2 geschilde aardappels passen er ook goed in.

Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
28 g
Hoofdingrediënten Mozzarella (148)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.