Overige video's

Mincemeat pies

8 gemiddeld gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g

Bereiden

  1. Vet de taartvormpjes in.
  2. Meng voor het deeg de boter, bloem en een snufje zout in een kom en snijd met 2 messen de boter in de bloem in hele kleine blokjes.
  3. Voeg 100 ml koud water in gedeelten toe en meng met een vork (zonder te kneden) alles door elkaar. Het deeg moet vochtig zijn, maar niet te nat.
  4. Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak samen tot een bal en laat afgedekt circa 20 minuten rusten in de koelkast.
  5. Meng intussen de ingrediënten voor de vulling (‘mincemeat'). Verwarm de oven voor op 200ºC.
  6. Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleed de taartvormpjes met het deeg. Schep de vulling erin, maar maak de vormpjes niet helemaal vol.
  7. Zet de vormpjes dicht naast elkaar en leg de rest van de deeglap erop. Rol met een deegroller erover zodat het deeg is ingedrukt en vastzit op de deegbodems.
  8. Snijd het overtollige deeg weg en druk het deeg in de vormpjes iets aan. Prik met een vork gaatjes in de deegdeksels en bak de mince pies in de oven in circa 20 minuten lichtbruin.
  9. Keer ze uit de vormpjes, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Bereidingstip

Rol voor snelle mince pies bladerdeegplakjes uit tot een grote lap. Steek er cirkels uit en schep 1 eetlepel vulling (gesnipperde appel, gedroogde cranberry's, gember en kaneelpoeder) op de helft van de cirkels. Vouw het deeg dicht en druk de deegnaden met een vork op elkaar. Bestrijk met losgeklopt ei en bak in de oven goudbruin en gaar.

Heerlijk zoet en kruidig, deze kleine mince pies. Ze worden in Engeland traditioneel gebakken aan het eind van het jaar, rond de kerstperiode. ‘Mincing' betekent iets gelijkmatig fijnhakken en verwijst naar de vulling (‘mincemeat'). In deze vulling zitten bijvoorbeeld appels, rozijnen, citrusfruit en specerijen als kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Vaak wordt er ook wat sterke drank aan toegevoegd. De vulling wordt nóg lekkerder wanneer je deze ruim van tevoren maakt en tot gebruik in de koelkast bewaart in een brandschone pot.

Wijnadvies

Castillo de Las Almenas Moscatel

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.