Overige video's

Milde harissa
Milde harissa
(4)

Milde harissa

Harissa is een pittige saus die wordt gebruikt bij couscous, rijst en merguez. Houd je niet zo van spicy en wil je een milde variant maken? Hier vind je het recept voor milde harissa.
Categorie bijgerecht
Personen 1 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika's, pepers, tomaten en knoflook op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster circa 15 minuten in de oven. Neem uit de oven en verwijder de vellen van de paprika en de steeltjes van de pepers.
  2. Maal in een keukenmachine met het korianderpoeder, komijnpoeder, 1 theelepel zout, paprikapoeder, citroensap en olijfolie extra vergine tot een gladde puree.
  3. Lekker als dip bij brood of als smaakmaker in vlees- of groentegerechten. Bewaar 1-2 weken goed afgesloten in een schone pot in de koelkast.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.