Overige video's

Miesoep met paksoi, ham en omeletrolletjes

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet af en spoel er koud water over.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 1-2 minuten.
  4. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  5. Voeg de paksoi toe en kook 2-3 minuten.
  6. Klop intussen de eieren los met 2 eetlepels water en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verhit de rest van de olie en bak hierin een dunne omelet.
  8. Rol de omelet, als deze nog warm is, zo strak mogelijk op en snijd er smalle rolletjes van.
  9. Schep het ei met de bladselderij en hamreepjes door de soep.
  10. Verdeel de mie over kommen en schep de hete soep erop.

Bereidingstip

Zie voor de bouillon het Basisrecept bouillon.

Vervang de paksoi door prei of bosui.

Breng de soep op smaak met 2 eetlepels ketjap asin of sojasaus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.