Overige video's

Mezze spreads met pita
Mezze spreads met pita
(2)

Mezze spreads met pita

Een tafel vol met deze mezze spreads en pitabroodjes is de perfecte start van een Midden-Oosterse avond.
Categorie hapje, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 0,9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Prik met een vork de aubergines rondom in. Leg ze op de bakplaat en zet circa 35 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  2. Maal intussen de kikkererwten met het sap van ½ citroen, de komijn, helft van de knoflook en een snuf zout in een keukenmachine fijn. Voeg 3 eetlepels tahin toe en maal alles tot een gladde hummus. Voeg als het mengsel te dik is wat koud water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin het komijnzaad en de pijnboompitten bruin. Houd apart.
  4. Snijd de de aubergines in de lengte door en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Meng met de overige knoflook, overige tahin, het overige citroensap, zout en peper. Verwarm de pitabroodjes in de oven.
  5. Schep de hummus en het auberginemengsel in schaaltjes en besprenkel met olijfolie. Verdeel de yoghurt over een bord en bestrooi met het pijnboompittenmengsel. Bestrooi met de peterselie en een snuf (zee)zout.
  6. Snijd de pitabroodjes in stukjes en serveer met de spreads.

Bereidingstip

Maak zelf tahin (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.