Overige video's

Mexicaanse tortillaschotel met rode salsa
Mexicaanse tortillaschotel met rode salsa
(1)

Mexicaanse tortillaschotel met rode salsa - Chilaquiles

Mexicaans is altijd een goed idee. Probeer deze vegetarische Mexicaanse schotel met tortillawraps, avocado, feta en tomaten eens!
Categorie hoofdgerecht
Personen 3 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 990 kcal
Koolhydraten 92 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
12 g
Vezels 10 g
Zout 3,8 g

Bereiden

  1. Snijd elke tortillawrap in 6 parten. Verhit een laag zonnebloemolie in een frituur- of hapjespan en frituur hierin de tortillapunten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  2. Maal de tomaten, ui, rode peper, knoflook en bouillon in een keukenmachine tot een fijne salsa. Giet in een pannetje en kook de salsa circa 12 minuten, tot deze iets is ingedikt. Breng op smaak met zout.
  3. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en bak 2 spiegeleieren. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de gefrituurde tortillachips over 2 diepe borden of kommen en giet de salsa erover. Leg de gebakken eieren erop. Verdeel de avocado en feta erover. Garneer met de koriander en serveer direct.

Voedingswaarde p.p.
Energie 990 kcal
Koolhydraten 92 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
12 g
Vezels 10 g
Zout 3,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.