Overige video's

Mexicaanse tortilla-kippensoep
Mexicaanse tortilla-kippensoep
(0)

Mexicaanse tortilla-kippensoep

Kippensoep op z’n Mexicaans: met tortilla! Lekker om in de soep te dippen. Bekijk het recept hier!
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 3,9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de tortillawraps in dunne repen. Bestrijk de repen met 1 eetlepel olijfolie en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bestrooi met zout en bak ze in de oven in circa 8 minuten lichtbruin en knapperig.
  2. Bestrijk de kip met 1 eetlepel olijfolie en gril in een grillpan in circa 10 minuten rondom gaar en bruin. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoge stand en bak hierin de paprikablokjes, ui en knoflook glazig. Voeg de komijnpoeder, gepelde tomaten en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet de warmtebron laag en laat circa 10 minuten pruttelen.
  3. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en zet apart. Schenk de soep in kommen. Schep de kip erop en bestrooi met de geraspte kaas en koriander. Serveer met de tortillarepen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 3,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.