Overige video's

Mexicaanse stamppot-bowl

4 eenvoudig lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Vezels 10 g
Zout 1,8 g

Bereiden

  1. Prik de zoete aardappels een paar keer in met een vork en gaar ze in circa 9 minuten in de magnetron. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uien met de cayennepeper 5 minuten op middelhoge stand.
  2. Voeg de bonen en paprika toe en bak circa 5 minuten. Neem de pan van de warmtebron, voeg het limoensap toe en roer goed door.
  3. Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de mais en rookworst circa 5 minuten op een hoge stand.
  4. Pel of schil de zoete aardappels en stamp ze fijn met de koriander en crème fraîche. Roer de limoenrasp en bieslook erdoor.
  5. Verdeel de stamppot, het bonenmengsel en het rookworstmengsel in stroken over 4 kommen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Vezels 10 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

hennieenariet@kpnmail.nl 27-02-2019
Echt heel erg lekker. Alleen heb ik geen vegetarische rookworst gebruikt ( die had ik al eens geproefd en vond ik ik echt niet lekker) In plaats daarvan heb ik een Speciale Unox Rookworst gebruikt "Unox Rook­worst proe­ve­rij met zwar­te pe­per" .Die is lekker (beetje) pittig en past heel goed bij dit Mexicaanse gerecht.