Overige video's

Mexicaanse ovenschotel

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de prei, broccoli, paprika, courgette, ui en knoflook in een kom. Sprenkel de olijfolie erover, voeg chilipoeder, komijn en oregano toe en schud goed om. Schep het groentemengsel in de ovenschaal.
  2. Rooster de groenten 15 minuten in het midden van de oven.
  3. Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, schep even om en zet het gerecht nog 10 minuten in de oven.
  4. Meng intussen de ricotta met de melk en meng de kaas met het broodkruim (ca. 2 eetlepels). Verdeel het ricottamengsel over de schotel en strooi het kaasmengsel erover. Zet het gerecht nog 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
  5. Lekker met grof bruinbrood of tortillachips erbij. Geef er voor de niet-vegetariërs eventueel gebakken kalkoen- of kipreepjes bij.

Variatie

Vervang ricotta door magere kwark en neem in plaats van courgette eens venkel of bleekselderij.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.