Overige video's

Mexicaanse karbonade met paprikasalsa

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en wrijf de karbonades ermee in.
  2. Leg de paprika's op een bakplaat onder de grill en rooster ze 8-10 minuten tot het vel donkere plekken krijgt. Keer ze af en toe om.
  3. Leg de paprika's in een schaal, dek af en laat circa 5 minuten rusten. Ontvel de paprika's als ze iets zijn afgekoeld en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  4. Hak de stukken paprika, de groene peper, de koriander en de komijn kort in een keukenmachine of met de hand.
  5. Voeg de rest van de olijfolie en citroensap toe. Breng op smaak met zout en zet apart.
  6. Verhit een grill- of koekenpan en rooster de karbonades 3-4 minuten per kant.
  7. Schep het paprikamengsel erop en garneer met koriander en eventueel wat groene peper. Lekker met kidneybonen en tortillachips.
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.