Overige video's

Mexicaanse bonensoep met tortillachips
Mexicaanse bonensoep met tortillachips
(6)

Mexicaanse bonensoep met tortillachips

Dit recept is ideaal voor de stevige trek, bijvoorbeeld na een lange wandeling: Mexicaanse bonensoep met tortillachips. Lekker met zelfgemaakte guacamole.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
12 g
Vezels 20 g
Zout 5,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de tacokruiden ½ minuut. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de mais, bouillon, tomaten en bonen toe en laat 10-15 minuten pruttelen tot de gewenste dikte.
  2. Prak intussen in een kom de overige knoflook met de helft van de avocado en de zure room tot een romig mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de soep in kommen en serveer met een schep van het avocadomengsel en de tortillachips erbij. Snijd de overige avocado in plakken en leg op de soep. Serveer eventueel met jalapeñopepers naar smaak.

Bereidingstip

Maak de soep iets romiger met een scheutje slagroom, ook een kneepje citroensap is lekker erdoor.

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
12 g
Vezels 20 g
Zout 5,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.